solutii-IT-maintenance-350 — Mentenanta IT — 

 

  Solutii-IT poate asigura mentenanta IT pentru laptop-uri, calculatoare, servere si retele informatice pe baza unui abonament lunar.

           De ce mentenanta IT?

Sistemele informatice care nu beneficiaza de o mentenanta pot cauza probleme majore pentru afacerea dvs.. Prin mentenanta se verifica infrastructura IT din punct de vedere hardware si software pentru a putea preveni eventualele incidente .

Mentenanta periodica a sistemelor informatice va ajuta sistemele informatice sa functioneze mai bine si totodata se reduce riscul ca acestea sa se defecteze. Sistemele informatice intretinute va asigura ca personalul si afacerea dvs. nu are blocari informatice care împiedica productivitatea.

Cum putem asigura productivitatea si cum putem evita blocariile informatice?

Mentenanta IT de intretinere: aceasta mentenanta implica arhivarea fisierelor vechi, stergerea fisierelor duplicat, eliberarea spatiului, actualizarea sistemelor și a antivirusului. Aceste lucruri pot parea ca sunt de neglijat dar, daca sunt neglijate prea mult timp, ele pot duce la mici probleme cu impact mare. Fisierele nedorite si sistemele de stocare pot duce la servere si dispozitive de stocare lenta si pot crea probleme de stocare pe viitor. Una dintre probleme poate fi o usoara crestere a timpului de incarcare a PC-ului dvs. sau a timpul necesar pentru a accesa serverul dvs. care desi pare o problema neglijabila, in timp acest lucru poate duce la pierderi masive de productivitate a personalului dvs. in indeplinirea sarcinilor de zi cu zi. Sistemele sau programele antivirus neactualizate pot duce la accesarea informatiilor din sistemul dvs. IT de persoane rau intentionate. Mentenanta IT de intretinere va ajuta la prelungirea duratei de viata a serverelor si a statiilor de lucru si va reduce probabilitatea aparitiei unor nefunctionari sau a unor probleme de performanta.

Pe langa mentenanta de intretinere IT, trebuie sa aveti un proces de backup bine definit. Backup-urile sistemelor informatice reprezinta o parte esentiala pentru a asigura continuitatea afacerii și, deseori, aceasta ramura este neglijata sau nu este bine definita. De cele mai multe ori aceste probleme legate de backup sunt vizibile in urma unui atac cibernetic sau a defectarii unei componente hardware sau software din infrastructura IT.  In cazul unui unui atac cibernetic sau a defectarii unei componente hardware sau software din infrastructura IT, o companie care nu are un backup bine definit va avea pierderi financiare care pot duce pana la pierderea companiei.

De asemenea, este important sa stiti ca mentenanta IT nu reprezinta doar verificarea hardware si software a infrastructurii IT ci implica si intocmirea de documentatie si proceduri de utilizare a infrastructurii IT. De prea multe ori, acest lucru este trecut cu vederea si cand ceva nu merge bine in sistemul dvs.. pierdeti timp pentru remedierea problemei deoarece nu aveti documentata infrastructura IT pentru a putea identifica mai rapid problema.

 

Sunteti siguri ca sistemele IT sunt intretinute si ca documentatia infrastructurii IT este actualizata?

Daca raspunsul la aceasta intrebare este nu, atunci asteptam sa ne contactati pentru a lucra impreuna cu dvs., pentru a va asigura ca sistemele dvs. functioneaza asa cum trebuie, avand siguranta ca IT-ul dvs. lucreaza pentru dvs. si nu impotriva dvs. .

     

Apasati click aici pentru a folosi formularul de contact.